EPB LAW

Debat Avéro Achmea over toekomst pensioenstelsel: ‘Geld voor later’ op 17 april 2014

16 april 2014
0

Op donderdagmiddag 17 april 2014 vind de 11de editie van Geld voor later plaats op locatie Buitenplaats Amerongen.

Onder leiding van Mathijs Bouman, econoom en journalist, gaan toonaangevende sprekers met de deelnemers in gesprek over actuele ontwikkelingen in de pensioenadviesmarkt. De sprekers zijn Monique van der Poel (advocaat EPB-law), Gerard Riemen (Managing Director Pensioenfederatie), Theo Kocken (Hoogleraar Riskmanagement VU), Theo Gommer (Akkermans & Partners) en Emilie Schols (Schols & De Lange). De onderwerpen die aan bod komen zijn de volgende:

Theo Kocken (CEO Cardano Group en Hoogleraar Riskmanagement aan de VU) geeft zijn visie op het huidige pensioenstelsel en pensioenakkoord. Wat zijn hier goede elementen? Maar vooral: Hoe lang moeten we het “solidariteitsargument” als showstopper voor discussie aanhoren en het publieke vertrouwen verder zien afbrokkelen, omdat we grove weeffouten in het pensioencontract niet door middel van fundamenteel herontwerp willen aanpakken?

Emilie Schols (eigenaar Schols & de Lange) is een allround pensioendeskundige met een juridische achtergrond en oog voor begrijpelijke communicatie. Emilie vertelt de zaal hoe werknemers bewust gemaakt kunnen worden dat pensioen per definitie onzeker is. Hoe kun je dat doen, wie heeft welke verantwoordelijkheid en wat speelt er bij werknemers?

Mr. Monique van der Poel (Advocaat EPB-Law en promovenda bij expertisecentrum pensioenen van de VU – ‘solidariteit in pensioenregelingen’) bespreekt de conclusies van haar onderzoek over de verplichtstelling. Monique leidt met een aantal prikkelende stellingen het debat.

Mathijs Bouman begeleidt het debat waarin Gerard Riemen (Managing Director Pensioenfederatie) en Theo Gommer (Managing Partner bij Akkermans & Partners) hun visie op de verplichtstelling geven en in gesprek gaan over de voordelen, nadelen en misvattingen.

Zie voor een uitgebreid verslag van de dag: http://www.achmea-evenementen.nl/event/geldvoorlater-20140417/terugblik/verslag.

Onderstaand volgt een korte foto-impressie, zoals gepubliceerd op de website van Avéro Achmea en gemaakt door de fotograaf van Avéro Achmea. Zie voor een uitgebreide foto-impressie: http://www.achmea-evenementen.nl/event/geldvoorlater-20140417/terugblik/fotos/732.

20140417-Van der Poel - Riemen en Gommer 20140417-Geld voor Later - Gerard Riemen 20140417- Geld voor later - Kocken 20140417- Geld voor later - Van der Poel